Please click 'confirm' if you want to add Construction Workers to your home screen, or 'cancel' otherwise.

Holanda

Përditësuar për herë të fundit më 13.3.2024
Shihi të gjitha valutat në Euro (€)

Paga minimale bruto

I zbatueshëm
13,27 EUR në orë : 22 vjeç e sipër

Rroga për kategori

I pakualifikuar

6,79 EUR 12,49 EUR në orë : 16 deri 21 vjeç
16,56 EUR në orë : 22 vjeç e sipër

I kualifikuar

9,77 EUR 15,38 EUR në orë : 17 deri 21 vjeç
17,52 EUR në orë : 22 vjeç e sipër

Specialist

14,52 EUR 19,26 EUR në orë : 18 deri 21 vjeç
18,6 EUR në orë : 22 vjeç e sipër

Përgjegjës

19,87 EUR në orë : 22 vjeç e sipër

Profesionistë

20,85 EUR në orë : 22 vjeç e sipër

Përditë

8 orë nga 07:00 – 19:00

Javore

40 orë

Jashtë orarit

12 orë në ditë (koha e punës + koha e udhëtimit + pauzat)

Pauzat

Nuk paguhet

Pushim

30 minuta (> 5.5 orë punë
45 minuta (> 8 orë punë)
60 minuta (>10 orë punë), 0.5 orë menjëherë)

Brenda Holanda

Dieta e udhëtimit

0,32 EUR për km

Dieta e vakteve

I zbatueshëm nëse punëtori nuk mund të kthehet në shtëpi çdo ditë.
7,56 EUR në ditë ose vakte falas

Dieta e strehimit

Punëdhënësit paguajnë të gjitha kostot
Informacione
Strehimi falas kur punëtori nuk mund të kthehet në shtëpi çdo ditë.

Kuota e përkrahjes/dieta ditore

Veshjet e punës : 0,98 EUR në ditë
Çizme : 0,6 EUR në ditë
Vegla : 0,75 EUR në ditë
Kaska sigurie dhe këpucë : falas

Jashtë orarit

E parë 3 orë : 25 % e rrogës për orë
50 % e rrogës për orë nga e hëna 05:00 deri të shtunën në 21:00
100 % e rrogës për orë nga e shtuna 21:00 deri të hënë 05:00 dhe ditët festive

Punë në mbrëmje

Lejohet : përcaktohet në nivel kompanie, vetëm kur ka një marrëveshje me këshillin e punës dhe 70% të punëtorëve.
Nga 19:00 00:00
Nga e hëna deri të enjten : 30 % e rrogës
E premte 50 % e rrogës
Nga e shtuna deri të dielën 100 % e rrogës

Punë natën

Përcaktohet në nivel kompanie, vetëm kur ka një marrëveshje me këshillin e punës dhe 70% të punëtorëve.
Nga 00:00 07:00
E hënë 100 %
Nga e marta deri të premten 30 %
E shtunë 50 %
E diel 75 %

Punë të shtunave

Lejohet
20 % e rrogës për orë

Punë të dielave

Lejohet
00:00 - 07:00 75 %
07:00 – 24:00 100 %
Informacione
Punëtori i ndërtimit nuk mund të detyrohet të punojë të dielave.

Punë gjatë festave

puna në turne lejohet vetëm në rrethana të veçanta.
100 %

Punë me turne

Lejohet
2 turne : 10 % e rrogës për orë
3 turne : 15 % e rrogës për orë

Pagë rezervë

Nga e hëna deri të premten : 13 EUR
E shtunë 20 EUR
Të dielën dhe gjatë festave 26 EUR

Kuota për festat e përvitshme

8 % e rrogës bruto

Muaji i 13-të

Përcaktuar në nivel kompanie

Përbërës të tjerë të pagës

4,36 % për punësim të qëndrueshëm

Tjetër

Kushte të këqija atmosferike

100 %

Punë në rrugë në orë turnesh

Nga e hëna 07:00 deri të premten 20:00 : 30 % e rrogës për orë
Nga e premtja 20:00 deri të shtunën 20:00 : 50 % e rrogës për orë
Nga e shtuna 20:00 deri të dielën 07:00 : 75 % e rrogës për orë
Nga e diela 07:00 deri të hënën 07:00 : 100 % e rrogës për orë

Numri i festave

20 ditë ligjor
5 ditë me marrëveshje kolektive
Çdo punëtor ka 20 ditë shtesë pushim të paguara (ngaqë ka punuar 40 orë në javë në vend se 36 orë në javë).

Festat zyrtare

7 ditë në vit
1 janar
E Hëna e Pashkës
27 prill
5 maj
E Hëna e Rrëshajave
25 dhe 26 dhjetor

Kontributet e sigurimeve shoqërore

27,65 % e rrogës bruto
Nuk zbatohet për punëtorët me shërbim jashtë shtetit

Sigurim shoqëror shtesë

0,13 % e rrogës bruto
Nuk zbatohet për punëtorët me shërbim jashtë shtetit

Taksa për të ardhurat

18,97 % deri në EUR 38 137 në vit
36,87 % deri në EUR 75 028 në vit
49,5 % mbi EUR 75 028 në vit
Nuk zbatohet për punëtorët me shërbim jashtë shtetit

Fondet shtesë të pensionit

9,44 %

Sëmundje e përkohshme/e gjatë

Vit 1 : 100 %
Pas 1 vit 70 % + 100% fond pensioni

Dëmtime/aksidente në punë

Vit 1 : 100 %
Pas 4 vit 70 % + 100% fond pensioni

Informacione Kontaktet

FNV Bouw

Mund të na kontaktosh në gjuhët vijuese
Holandisht, Anglisht, Gjermanisht, Spanjisht